+3 stemmer
263 visninger
af
Hej. Jeg har tænkt på at det slet ikke er alle dyr som er lige dyriske ifølge Martinus' betegnelse af det dræbende princip. Han siger at dyr er ikke så langt fremme som mennesker, alligevel er en stor procentdel af alle dyr plantespisere og kunne ikke drømme om at dræbe (andet end planter.) Hvordan ville Martinus forklare, at de dyr som er mest eftertragtede som føde for menneskene er dem som er vegetarer? Hvorfor er det dem som får den karmaudløsning det er at blive slået ihjel af mennesker?

1 Svar

0 stemmer
af
Hej Kirsten,

Tak for spørgsmålet. Jeg vil forsøge at give et svar. Måske er der andre som kan uddbyde.

Du skriver "Han siger at dyr er ikke så langt fremme som mennesker, alligevel er en stor procentdel af alle dyr plantespisere og kunne ikke drømme om at dræbe (andet end planter.)". Jeg vil mene at de planteædende dyr i tidligere i udviklingen end de kødædende. De planteædene dyr udvikler sig til kødspisere, som så senere bliver til sådan nogle jordmennesker som os. Vi udvikler os så videre og bliver til "rigtige mennesker", hvor vi er blevet næstekærlige væsener, som ikke længere nænner at slå ihjel.

"Hvordan ville Martinus forklare, at de dyr som er mest eftertragtede som føde for menneskene er dem som er vegetarer?"

Martinus har en fysiologisk forklaring. Som nævnt ovenfor, så er de kødændene dyr tættere på os i udviklingen og bliver derfor for hårde for vores organisme at nedbryde. Jeg fornemmer også i dit spørgsmål at du undres over at det går udover de dyr som opfører sig "pænest". Godt spørgsmål. Måske skal de have en hårdere medfart for at få vækket deres bevidsthed end rovdyrerene behøver. Der kan også være noget rent praktisk i at det er lettere at opdrætte planteædere end rovdyr, men det står for min egen regning.  

"Hvorfor er det dem som får den karmaudløsning det er at blive slået ihjel af mennesker?" Jeg gætter på at fordi det er nødvendigt for deres udvikling. Der skal en hård påvirkning til at de kan komme videre og på den måde bliver den en et ubehageligt gode for disse dyr. Det kan lyde kynisk, men det er det ikke.

Til sidst må man også sige at rovdyrerne kan opleve nogle hårde skæbner.

-Lasse
...