Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
+2 stemmer
1.2k visninger
af
Der har jo altid eksisteret myter om, at Martinus skulle have været homoseksuel. Mit indtryk er at disse myter altid er blevet fejet af banen med, at det var kritikere af Martinus' sag, der ønskede at skade hans troværdighed. Dengang var homoseksualitet jo i høj grad opfattet som noget komplet abnormt, endda sygeligt, og vist også ulovligt.

Martinus sagde jo selv at han var 100% dobbeltpolet, og derfor havde både den maskuline og feminine pol i balance. Han sagde i spøg at han var "gift med hele menneskeheden", når folk spurgte ind til hans kærlighedsliv.

Personligt havde jeg altid troet 100% på at Martinus var dobbeltpolet, og at han måske endda levede i en form for cølibat, da han ikke kunne finde passende partnere i sin samtid.

For nogle år siden så jeg så et interview i serien "Martinus som vi kendte ham" med Sven Åge Rossen. I dette interview afslørede han, at han vidste med 100% sikkerhed at Martinus var homofil (det kaldte de åbenbart homoseksuelle dengang).

Jeg var faktisk selv i chok i ugevis efter at have set interviewet, for jeg må indrømme at jeg finder hans udtalelse og begrundelse troværdig. 

Grunden til mit chok var, at hvis Martinus virkelig var dobbeltpolet, hvorfor var han så homofil, og ikke biseksuel? Hvis den menneskelige seksualitet tiltrækkes til en partners humanitet, og ikke biologiske køn, hvorfor var Martinus så kun sammen med mænd? Hvorfor var han ikke sammen med både de mænd og kvinder han måtte have fundet sympatiske?

En yderligere grund til mit chok er jo nok at jeg ubevidst har ophøjet Martinus til noget helligt. Dette faktum, at han var homoseksuel, knuste så mit eget indre billede af Martinus' hellighed. Men det er jo noget personligt og følelsesmæssigt, det er ikke noget med kosmologien som sådan.

Men derfor har jeg altså stadig spørgsmål. Mine to spørgsmål er:
1) hvorfor var Martinus kun sammen med mænd? Hvorfor var han ikke sammen med både de mænd og kvinder han måtte have fundet sympatiske?
2) eksisterer der overhovedet anden viden om Martinus' faktiske seksualitet? Udover dette interview med Sven Åge Rossen.

Til dem der ikke har set interviewet er linket her: 


Her er oversigt over hvornår de taler om Martinus' seksualitet:
34:22 (myter om Martinus, "han var homofil")
38:08 (kommer stille og roligt ind på Martinus' faktiske seksualliv)
38:36 ("JEG VED han har haft et seksualliv")
1:09:15 (diskussion om hvorvidt der er lighedstegn mellem dobbeltpolethed og homoseksualitet)

1 Svar

0 stemmer
af
Tak for et meget velformuleret indlæg.

Jeg har lidt til din anden del. Det er godt nok anden hånds, men trods alt fra en som selv havde haft en snak med Martinus om seksualisme og refererede samtalen med ham til mig. Grundlæggende var oplevelsen at Martinus var helt afklaret omkring sin egen seksualitet og også emnet homoseksualitet. Der var med andre ord ikke det "mudder" eller uklarhed, som man kan opleve hos og mellem os "jordmennesker". Det havde også været meget let at tale om seksualisme med Martinus fordi han netop selv havde været så afklaret.
 
Jeg ved ikke om det kan bruges til noget.
af
+1
Tak for dit hurtige svar!

Det er da rigtig fint at få stadfæstet med 100% sikkerhed at Martinus var homoseksuel (Sven Åge's udsagn, og nu også dit).

Jeg er stadig tænksom ift. hvordan det kunne være han være homoseksuel og ikke biseksuel.

Der er jo et fint billede af vejen fra A til K menneske her: http://www.martinus.dk/da/kosmos/kosmos/1962/kos1962-01-019.php

Måske var Martinus et homoseksuelt I-menneske, der så blev til et J-menneske, men bibeholdt sin homoseksualitet?

Det ville hvertfald være rart rent mentalt for mig ligesom at få parkeret hvorfor han var homoseksuel. Men samtidig ændrer dette jo ikke noget ift kosmologien og dens betydning for mit liv generelt, så på den led ændrer det jo ikke noget.
af
Hej Marcus, jeg skrev ikke at Martinus var homoseksuel. Det ved jeg ikke nok til at turde udtale mig om.

Jeg skrev at han åbenbart talte om homoseksualitet på en ukompliceret måde (eller i hvert fald sådan at det blev oplevet).

Begrebet homoseksualitet er svært at bruge. Det bliver forbundet med folk som bliver forelskede i hinanden og det er ikke mit indtryk at det var sådan at Martinus brugte det omkring sig selv.

Der er også hele området omkring hvor vidt man vil eje den anden eller ej. Det er der alle problemerne hurtigt opstår. Forventninger etc. Martinus skriver om det og det er også sådan som jeg hører Sv. Å. Rossen interview (i hvert fald sådan som jeg husker det - har ikke fået genhørt det), at det netop var et frit forhold uden bindinger.
af
Angående "Måske var Martinus et homoseksuelt I-menneske, der så blev til et J-menneske, men bibeholdt sin homoseksualitet? "

Som jeg forstår det, så kom Martinus fra det han kaldere de højere åndelige verdener, som ligger længere fremme i spiralkredsløbet end kategorierne gør.

...og, ja, jeg er enig med dig i at hvad end Martinus var eller ikke var, så ændrer det ikke ved selve analyserne :-)
af
+1
Tak igen for dine hurtige svar.

Og tak at klarificere præcist hvad du mente ift Martinus' samtaler om homoseksualitet! Der havde jeg lige misforstået din pointe.

Ja, der er potentielt mange nuancer i alt det her, men jeg er helt enig med dig i, at det Sven Åge beskriver klart lyder som menneskeseksualitet (ingen jalousi og besiddertrang, venskabsseksualitet, gensidig frihed og autonomi, kys & kærtegn uden penetration osv).

Jeg synes også det giver mest mening at Martinus kom fra "de højere verdener", altså f.eks. Det Rigtige Menneskerige. Det er bare også det, der gør mig forvirret ift. hvorfor han var homo og ikke biseksuel.

Men sådan er det jo, det ændrer heldigivs ikke analyserne.

Jeg må nok erkende at jeg må bruge mere tid på at fordøje den info at Martinus var homo, og så se om der en dag kommer et endeligt svar - ad den ene eller den anden vej - over hvorfor han eksklusivt var til sit eget køn istedet for begge. Men det er jo måske noget i min egen udvikling ift accept og tolerance, selvom jeg primært føler det jeg mangler er en intellektuel forklaring, for at få hans homoseksualitet til at hænge sammen med at han kom fra det rigtige menneskerige (eller hvor han nu kom fra).

Sådan er det vel som "åndsforsker", man må undersøge livet og analyserne, og så se hvad man kan finde frem til :)
spurgt 23 Jan, 2019 af Hvem skrev om Kongevejen?
af
Ja, det er bare om at klø på for at forstå analyserne og hvad der ellers foregår :-)

Angående Martinus og at være sammen med kvinder.

For det første ved jeg ikke om vi strengt taget helt kan udelukke det.

For det andet, så vil jeg mene at det er en menneskelig relation (som i et rigtigt menneske vs. dyr) han har søgt og det tror jeg er lettere når det er en af samme køn. Der er ikke langt til misforståelser og ejerskabsfornemmelser, når der er ufærdige mennesker involveret (eller bare en af parterne er det).
af
+1
God pointe ift at vi jo ik kan udelukke Martinus også var sammen med kvinder. Hvis det er lykkedes at holde hans samvær med mænd hemmeligt helt til 2014, så viser det jo at han har været god til at gøre det ‘undercover’ så at sige. Så det kan han jo for sin vis også have gjort med kvinder.

Men på den anden side virker Sven Åge 100% overbevist om at Martinus var homoseksuel. Han er den eneste der har turdet sige noget om Martinus’ sexliv, så det taler jo for at fastholde denne hypotese indtil andre overbevisende vidneudsagn kommer frem.
af
Jeg tror ikke at Sv. Å. Rossen siger det han siger uden at han er helt sikker. Jeg kan ikke se hvorfor han skulle sige det. Derfor kan der stadig være nogle misforståelser. Og igen, og som vi begge to er enige om, så ændrer det ikke kosmologien.
af
redigeret af
+1
Nye beviser er fremkommet!!

Citat:
"- Ægteskaberne degenererer.
- Jeg er dobbeltpolet og skammer mig ikke over det, selv om nogen kalder det
homosektualitet.
- Homoseksualitet er naturligvis helt i orden, men det skal understreges, at hvis der er forelskelse involveret, har det ikke noget at gøre med den ægte dobbeltpolede kærlighed."

Det er noterne til følgende foredag:
Den Højeste Ild 2
Afholdelsesdato    26. juli 1965
Sted    Klint
Varighed    01:03

Hvis man vil høre det direkte fra Martinus' egen mund, kan man spole frem til 37 minutter inde i foredraget.

Men jeg vil understrege at han siger han er dobbeltpolet, og derfor ikke elsker et væsen fordi det er han- eller hunkøn, men han elsker "det gode" i et menneske, eller "mennesket i mennesket". Så Martinus selv siger altså noget andet end Svend Åge.
af
Interessant. Ligger foredraget på martinus.dk?

Fik genhørt interviewet med Sv. Å. Rossen. Det er meget konkret.
...