Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
+1 stemme
191 visninger
af
Martinus skriver om forståelse af hans Verdensbillede i Grand Kursus stk. 111 at:

"Det [treenige princip] kan blive til en teoretisk kendsgerning, uden at man behøver at have kosmisk bevidsthed."

Jeg har brugt en del tid på at forstå hvad Martinus skriver om hvad man, i følge Martinus, kan forstå af hans verdensbillede uden at have kosmisk bevidsthed. Martinus er ret klar i dette stykke. Man kan opnå en teoretisk forståelse af hans verdensbillede (i dette tilfælde det treeninge princip)uden at have kosmisk bevidsthed.


Martinus fortsætter i Grund Kursus stk. 111:

"I kraft af den åndvidenskab, som nu er lagt frem, er disse analyser blevet gjort tilgængelige for almindelig intelligens."

Martinus skriver at den teoretiske erkendelse er baseret på intelligens, dvs. på evnen til at analysere, kategorisere og se logiske sammenhænge (kan nok defineres skarpere). Der er ikke behov for kosmisk bevidsthed eller kosmiske glimt for at erkende hans verdensbillede som en kendsgerning.

Men hvad er en kendsgerning? Hvad er en teoretisk kendsgerning? Noget som logisk set ikke kan være anderledes uden at det dog er en selvoplevet kendsgerning? Noget man har tænkt sig frem til ikke kan være anderledes?
af
Der er noget skævt i mit sprog her. En teoretisk forståelse er også en oplevelse. Det må være noget ved oplevelsen som gør den teoretisk frem for praktisk eller selvoplevet. Den teoretiske har man hørt om og forstået må være rigtigt. Den praktiske har man direkte oplevet. Den praktiske oplevelse må alt andet lige være stærkere.

Dit svar

Dit viste navn (frivilligt):
Din email adresse vil kun blive brugt til at sende besked om dette spørgsmål.
Anti-spam verifikation:
Du kan logge ind eller oprette en gratis konto for at undgå denne verificering.
...