Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
0 stemmer
1.2k visninger
af
Der var en foredragsholder, der på et tidspunkt nævnte at man ikke oplever intuitivt via billeder. Det synes jeg lyder forkert, når man tænker på historierne om at kunstnere og forskere "ser" deres kunst og resultater.

Jeg fandt et stykke, som beskriver at intuitionen ikke fungerer som hukommelsen, som gengiver tidligere oplevelser, men derimod er intuitionen en automatiseret analyseringsevne eller C-viden på et område.

Se stk. 2193 og 2194 i Livets Bog 6.
http://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=56&stk=2193
http://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=56&stk=2194
af
Guldkopierne eller facitterne bliver derfor gennem nævnte transformation iklædt intelligens- og følelsesmaterie af en sådan art, at den får individets intelligenslegeme til at reagere. Denne reaktion er jordmennesket begyndt at blive bevidst i. Den hører nemlig ind under dets tankefunktion. Gennem hjerne- og nervesystemet forplantes denne funktion videre til dets dagsbevidsthed eller til dets bevidste kundskab. Men på grund af dets intuitions- og hukommelseslegemes primitive tilstand er det altså endnu ikke bevidst i denne nedtransformation og er dermed således også udelukket fra at være bevidst i sine guldkopier, før de fremtræder iklædt tankematerie, hvilket altså vil sige, når nedtransformationen er til ende, og de pågældende guldkopier fremtræder som tanker.

https://www.martinus.dk/da/dtt/index.php?bog=51&stk=216

1 Svar

0 stemmer
af
Fra stykke 217 (LB1)
"Da guldkopierne eksisterer som idéer eller facitter, vil de ved nedtransformationen komme til syne for individet som færdige tankebilleder og udgør således som nævnt "intuitionen"."
Martinus beskriver at intuitionen iklædes intelligens- og følelse, så det jordiske menneske kan opfatte den. Denne iklædning bliver til tankebilleder.
...