Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
0 stemmer
97 visninger
af
Det er måske et kontroversielt spørgsmål at komme med, men jeg er en tilhænger af alment gældende principper, og jeg kan ikke få jesu korsfæstelse til at virke - helt igennem - logisk..

Jeg har lige læst igennem "Den længst levende afgud" som jeg selvfølgelig kun kan anbefale at læse - en rigtig god bog som virkelig tager tøjet af dagens kristendom og i dette lys viser den rigtige og fremtidige kristendom. Helt fantastisk.

Her er jeg bare kommet i et dilemma, måske fordi jeg stadig mangler et par bind af livets bog, måske fordi jeg indtil videre har misforstået verdensgenløser-princippet.

Her kommer spørgsmålet:

a.) Hvis karmaloven skal gælde for alle væsener, og at feks. min lidelse kun er en tilbagevirkning af mine tidligere handlinger - som jeg endnu ikke har opbygget nok humane evner for at neutralisere skæbne-tilbagevirkningen af.. (se symbol 20) ..så må jo jesus ligefrem have manglet de humane evner for at neutralisere korsfæstelse-karman, som han jo udover dette - må have tilegnet sig i et tidligere liv?

b.) Eller skal jeg bare se jesus som en slags antibiotika for menneskeheden, som blev injiceret for at kurere vores verden? I dette tilfælde er jo jesus ikke et væsen der følger karmaloven, men en medicin i menneskelig skikkelse?

Det er vel hverken a.) eller b.) men jeg mangler altså en god forklaring..
mvh Patric

 spurgt 13 Okt, 2014

1 Svar

0 stemmer
af
Måske er det ikke helt konform at svare på sine egne spørgsmål, men jeg tror at målet med korsfæstelsen gik op for mig her i weekenden da min mindste datter på et år kom til skade.

Uden at kede jer med altfor mange private detaljer så havde jeg haft en diskussion med min kone om nogle småting, og vores standpunkter var ligesom gået i selvsving sådan at det virkede umuligt at finde en vej tilbage. Det var jo heller ikke sådan at jeg - i min blindhed - prøvede finde en vej tilbage, her må jeg bare erkende at jeg stadig sidder inde med en ret følelsesløs side som jeg må arbejde videre med.

I hvert fald falder min datter ned fra sofaen og slår øret i bordet så slemt at hun må komme ind på skadestuen og syes.

Det, at hun i sin totale uskyldighed får pådraget sig en sådan smærte og så fint og ydmygt bærer over med den, knækkede mine barrierer, og gjorde at jeg på et slag kunne føle og sætte mig ind i de situationer jeg før kun havde sedt rent konstruktivt på (jeg fandt selvfølgelig meget hurtigt enighed sammen med min kone, og hvis I er interesserede - såret er selvfølgelig ikke helet, men min datter har det fint :)

 

Detsamme - i en meget større skala - mener jeg skedte med rigtig mange mennesker under og efter korsfæstelsen, at deres følelses-organ blev vækket på grund af den enorme offer, som Jesus altså bevidst manifesterede, for at plante et frø som har vokset sig til denne kæmpe bevægelse for næstekærlighed som nu står til at blive afløst med Martinus Kosmologi.

dvs c.) Jesus kunne se at den eneste måde at få datidens folk at virkelig forstå hans budskab var at vække deres følelses-organ gennem at vise den ægte næstekærlighed med denne korsfæstelse. Det var altså et bevidst valg, og ikke nogen tilbagevirkende karma der bragte ham på korset.

besvaret 28 Okt, 2014 af patric

...