Martinus Respondoj er sat på pause. Du i stedet følge og være med til opbygningen af en Martinus Wiki, hvor ideen er at få en nøgtern beskrivelse af alle Martinus' begreber.
0 stemmer
239 visninger
af
eller har tanker en anden status end at være X3, f.eks. et udtryk for hele det levende væsen?

Jeg søger Martinus' definition af hvad tanker er.

2 Besvarelser

0 stemmer
af

Tanker er noget skabt, og dermed hører de under X3.

besvaret 4 Jul, 2014 af Svend

af
Måske er det bare så enkelt. Jeg tænkte bare at tanker er en bevægelse eller en proces. På den måde bliver de mere end noget skabt. Det bliver en skabelse og det er der jeg mener at de kan opfattes som mere end X3. Men en tanke i sig selv er noget skabt og dermed X3. Tankeprocessen vil jeg mene er alle tre Xer, men tankeprocessen er selvfølgelig ikke det samme som en tanke.
0 stemmer
af

Hej, 

Martinus har sikkert svaret på dette - på flere steder, men jeg har for nylig læst nogle kapitler omkring jegets "absolutpunkt" og hvordan det skaber et forhold til det skabte i X3, så mine to bud er

Livets bog, Bind 3  

794: (Jeget kan "vende" energierne eller bevægelsen)
..
Men da energierne, hvilket vil sige tankerne, oplevelserne eller "bevægelserne", er tilgængelige for sansning, lige til de fortaber sig i nævnte "X"  og ligeledes er tilgængelige for sansning, når de kommer ud fra dettes domæne, bliver det jo dermed synligt, at dette "X" har evne til at "vende" energierne eller "bevægelserne". ..

802:
"Tanker" vil altså i virkeligheden kun være det samme som den "ydre verdens" genskin i det levende væsens "indre verden". Dette "genskins" bearbejdelse i væsenets "indre verden", og denne bearbejdelses tilsynekomst i den "ydre verden" er også så almindelig en forekomst i væsenets daglige liv, at det ligeledes her har måttet finde markerende udtryk.

besvaret 8 Jul, 2014 af patric

...